Vill ni veta en hemlis? | Nemo Hedén

Nemo Hedén

Annons

Vill ni veta en hemlis?

Jag är världens klantigaste jävla människa. Så jävla ansvarslös ibland alltså. Jag är så irriterad på mig själv just nu. Så trött på mig själv. SUCK. Det började iof med något som inte var mitt fel. En morgon för några veckor sedan så VÄGRADE helt plötsligt min iPhone att vakna, bara sådär! Helt sjukt. Den är helt död bara. Jag har provat allt! Kollat med mina kunniga mobilpolare, supporten och allt men ingen vet. Ingenting hjälper tydligen. Den måste in på service…Snyft. Frustrerande var ordet, ja.

Men men, livet gick vidare. Tills jag råkade slå fel kod med mitt bankomatkort. ETT försök slog jag fel och vad gör infödings-bankomaten? Den sväljer mitt kort och säger “Wrong code. Card declained. Contact bank”. KUL GREJ! Idiot-thai-bankomaten svalde mitt kort alltså… Ett felkodsförsök räckte. Jag råkade blande ihop min pinkod på kortet med min pinkod på iPhonen… Så jävla klantigt, jag vet.. Men ja. Detta var drygt 2 veckor sedan. Paniken i mitt huvud när detta skedde alltså… Herregud. Obeskrivlig.

Panikgrej numero 2 var alltså då ett faktum. Det började snurra i mitt huvud. Vad gör jag nu? Vad tar jag mig till? Jag har inga kontanter, inget kort och ingen mobil. Jag HAR pengar på mitt kort MEN jag kommer inte åt dom. Då kom jag på… Just fan! Amanda kommer ju snart. Så jag beställde hem ett nytt kort och bad henne att ta med det hit vilket denna underbara tjej självklart gjorde. ALLT VAR LÖST, trodde jag… Så hon kom hit med ett nytt kort. LÄTTNAD tänkte jag. För då löser sig ju allt! Då kan jag komma åt mina pengar! HURRA!

MEN, så lätt skulle de givetvis inte gå. Kortet kom hit med Amanda, som planerat. MEN det var/är ju inte aktiverat. Och hur aktiverar man det? Jo, det finns tre sätt:

1. Du går in på banken och aktiverar det personligen (omöjligt för mig då jag är här).

2. Du gör det via din internetbank (omöjligt för mig då mina koder till banken står på min iPhone i “anteckningar” och min mobil är? Ja, exakt…död).

3. Du gör det via din mobil-app alternativt via telefon (Ja, återigen, omöjligt för mig då min mobil är död och det går inte att göra från någon annans app heller för koderna finns endast på min… Och via telefon så behöver man även där en 6siffrig kod som bara finns på min iPhone).

Så ja, här står jag nu. Med ett kort som jag inte kan använda. Pengar på banken som jag inte kan få tag i. Tror ni det är kul? Inte alls frustrerande… Ingen aning om vad jag ska göra faktiskt. Vad fan gör man? Alltså… Ja, blä. Jag får väl typ helt enkelt låna en lite större summa av någon… Antingen där hemma, någon som typ får föra över till Amanda så får jag ta ut från hennes kort här nere eller så… Eller så får jag bara låna av någon här kanske, om den möjligheten nu finns… Pengar som jag sedan får hushålla väl med med tills jag åker hem.. Och så får jag sedan betala personen i fråga direkt när jag kommer till Sverige helt enkelt. 25:e April dvs… För pengar finns ju på kontot. Det som är så jävla frustrerande! Fick ju dessutom lön från bion nu den 25:e… Nån som känner sig manad? Haha, suck alltså. Skäms fan. Känner mig så hopplös. Som värsta bördan för min omgivning. Otroligt obehaglig och osoft känsla.

SÅ JÄVLA IRRITERANDE! SÅ SATANS FRUSTRERANDE! aaarrrggghhh… känner mig som en jävla idiot. Så trött och arg på mig själv och allt just nu. Har liksom tattat på folk i min omgivning i typ 2 veckor nu… Skyldig alla i mitt rum. Inte mkt pengar men ja, ändå lite grann. Känner mig som en jävla lodare. Vet någon nån mirakellösning på detta månne? Tänk på att jag förmodligen redan tänkt på allt… På de ni tänker föreslå. Så om ni inte har nån mirakellösning på det hela.. Ja, då kan ni lika gärna tiga. Suck…

Oj vad jag känner att det bara kommer regna hån-kommentarer på detta inlägg. “Jävla ansvarslösa jätte-bebis” och liknande saker. “Väx upp” och “Du är ju hopplös” lär komma också. Men men, so be it. Guess i deserve it this time. Bjuder på denna.

Bajs.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anette

  Vilken otur 🙁  trist när man är i ett annat land också, är glad för din skull att det löste sig till slut 🙂 Ta hand om dig, Kram

 2. lina

  klanta sig oh tappa bort kan väl vem som helst göra men infödings-bankomaten? länge sen man hörde det utslitna rasse uttrycket

 3. my

  fy fan, vilken otur! stackarn 🙁
  men som tur är får du förslag från dina fina läsare. (dock inte jag då)
  jag är bara 16 år, så kan inget av sånt här haha..
  själv så tappade jag 500 kr bara sådär idag, inte så speciellt roligt för mig. men en jävla tur för personen som hittade 500 lappen! haha

 4. anna

  man brukar ju kynna akivera via telesvar? 🙂 ring till din bank så borde dom väl kunna hjälpa dig annars. tråkigt att de ska hända när man är ute på äventyr bara…

 5. Fille

  borde gå att lösa med skriftlig fullmakt, be dina päron ringa banken och ta reda på mer info
  eller låna pengar av föräldrarna, be dem skicka dem via western union eller forex, betala av alla småskulder och lev på dem och betala tillbaka när du kommer hem

 6. HannaKJonsson

  Du kan ju aktivera genom telesvar! Annars kan du säkert ringa till banken och be dom aktivera det. Oftast aktiveras ju kortet första gången du använder det i en bankomat. Vet inte om det funkar i en thai bankomat dock.
   
  Lär ju gå att lösa iaf.

Annons
stats