Vad hände? | Nemo Hedén

Nemo Hedén

Annons

Vad hände?

Ibland kan jag ångra att man aldrig stack. Att man aldrig tog chansen. Utrycket “våga för att vinna” är en av våra mest klassiska klyschor men ack så sant. För vad har man att förlora egentligen? Haake flyttar till Oslo nu i dagarna. Anna flyttade till London. Min gamla sambo Sandra testar lyckan i Los Angeles om några veckor. Hon bara sticker. Bara sådär. Säger upp sig från sitt jobb och bara sticker. Och jag kan räkna upp massvis med liknande exempel. Leo pluggade ju ett år i Frankrike för några år sedan. Folk gör ju sånt! Varför har inte jag gjort det? Jag säger inte att det är för sent men vad jag dock säger är att det blir svårare ju äldre man blir. Man blir mer fast liksom. Stationär.

Visst, jag säger inte att jag inte upplevt saker. Jag har upplevt massvis med saker som mina vänner bara kan drömma om, men det är just detta. Det här med att prova lyckan i en annan stad. I en annan värld. Bara att slänga sig ut i det där okända. Jag imponeras av sånt. Det tyder på mod och styrka. Jag har alltid sett mig själv som en ganska modig och stark människa så egentligen förvånar det mig själv att jag aldrig “tagit chansen”. Jag ångrar mig. Djupt.

Just nu är jag fast i Sthlm. Iaf till nyår. Men sen så. Sen ska jag fan ta chansen. Börja om någonstans. Prova något nytt. Våga. Vinna. Vill verkligen. Det vore något de.

Ledig idag förresten. Gött.

20110630-114533.jpg

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sara

  Jävligt sant!

  Jag kan själv ånga att jag inte gjorde ngt roligt efter studenten, istället började jag direkt på högskolan. Men idag har jag kommit “längre” än de som valde att resa att år eller två. Medan de säkerligen är rikare på upplevelser….

  Men det är aldrig för sent att prova ngt annat!

 2. Julia

  Åh men fina du, livet är så kort, så kort! Jag är 20 år och har SNART åkt runt jorden själv. Det är värt allt. Man växer. Kasta dig loss!

 3. Nintendotjejen

  Vet hur det är och det kan vara svårt att bara ta steget om man inte får en “kallelse” av något slag. Vart ska man flytta liksom och varför? Kan dock säga att man blir aldrig för gammal (jag var 32 när jag flyttade till London) men att det kan bli svårt när man fått barn. Inom EU är lättare att flytta än att ansöka till universitetet rent pappersmässigt. Du köper en enkel flygbiljett och så är det klart. Typ. Lättare att få jobb utomlands också, Sverige är hemskt på den punkten. Lycka till!

 4. mysan

  Jag har inte flyttat utomlands men när jag va 16 hoppade jag av skolan i den by jag e uppvuxen i för att flytta hit till sthlm för att bo med min pappa som jag aldrig bott med tidigare men jag har aldrig ångrat mej kan vara de bästa jag gjort.. Eller de e de bästa jag gjort de enda som e jobbigt e ju att resten av familjen bor kvar där och att jag saknar dem nå grymt ibland men men kan ju alltid hälsa på 🙂 Kör säger jag så länge du känner att de här e vad du vill så kan de inte gå fel 🙂

 5. nelli

  hej! jag bor i frankrike och kan säga att flytta utomland soch prova olika jobb är det bästa jag gjort… man får verkligen distans till sig egen stad dsv stockholm och alla människor där. när man kommer tillbaka kan man skratta åt massa saker, folk är så inbodda och blir ganska trångsynta. jag rekomenderar verkligen att du provar detta!! det finns så många underbara människor utanför sverige, platser, upplevelser att hämta… så go for it! 🙂

Annons
stats