So we meet again dear Sunday | Nemo Hedén

Nemo Hedén

Annons

So we meet again dear Sunday

Söndagar. Allways a pleasure. Tomhet. Jag känner mig sänkt och väldigt svag idag. Både fysiskt och psykiskt. Katastrofalt påfrestande vecka bakom mig. När jag vaknade på morgonen idag så stirrade jag bara rakt ut i tomma intet. Först upp i taken och sedan in i väggen. I säkert 40 minuter. Allt kändes så sjukt till intetsägande. Meningslöst. Abstrakt. Alla tankar. Jag kunde inte koppla eller greppa någonting. Jag försöker tänka varför jag mådde så… Men jag kunde inte.

Söndagmornar har en tendens att kännas så. Sådär sorgligt meningslösa. Jag kan lätt bli skrämd av ångesten som Söndagar bär med sig. Söndag är en uppgiven dag. Folk som säger att dom gillar Söndagar ljuger. And that´s a fact. Jag vet inte jag. Thailand i vinter lockar något fruktansvärt. Komma bort. Nu måste jag ta en dusch. Och ta 2 snabba treo. Och steka lite Spaghetti och bacon. Kanske blir jag människa igen då. Kanske.

20101013-IMG_2346Foto: Jenny Dahlgren Malmqvist

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. anna

  Jag vill och tänker inte vara dömande nu, men jag hoppas att du tar till dig inte åt dig..
  Har du funderat lite kring din livsstil? kom ihåg att jag INTE dömer dig nu..men att du har ångest på jusst söndagar KAN vara för att resten av veckan har du människor, fester, alkohol omkring dig..alkohol kan man antingen bruka eller missbruka, börjar du missbruka alkohol då kommer ångesten med på köpet, det är tråkigt att inse, men sant tyvär…brukar man alkohol så mår man bra förövrigt och känner sig inte ensam och får inte ångest, men börjar du missbruka alkohol då kan man lätt känna sig meningslös, tom, ensam fast du skulle ha männsikor omkring dig..jag skriver det här för jag har själv “been there done that” och jag förnekade det in i det sista, för att det var roligt, det var “min grej” att vara party pinglan, det var det ända jag visste om, det var verkligen roligt, socialt och jag bokstavligen älskade det livet, varför? för att återigen så var det allt jag visste om, jag gav alldrig tid till att reflektera, och verkligen tänka vad jag vill förutom festerna/alkoholen…jag vet hur äcklig den där ångesten är på söndagar, det skär i bröstet och den obehagliga känslan bara finns där…jag säger inte till dej att du är alkoholist, det är inte jag heller, men jag ändrade min livsstil då när ångesten började dyka upp andra dagar också och inte bara på söndagar..drickandet och festande gav mej inte den effekten längre som jag fått under flera års tid, jag mådde jämnt dåligt, min motivation avtog, jag hade ingen inspiration, ingen lust eller ork jaaa ångesten tog över…idag kan jag fortfarande festa å dricka, men INTE på samma sätt jag tar ett glas då och då för att lyxa till det, en utgång blire kanske 2 gånger på 3 månader till skillnad från ons, fredag och lördag varje vecka.. jag fyller mina dagar med vettigare saker och idag ÄLSKAR jag att få vara ensam på jusst söndagar haha ganska komiskt kanske, det som var min ångest dag förut kan jag ibland längta till..idag hittar jag lugnet i söndagar, det är knappt folk ute, jag kan gå och sätta mej i en mysig cafeteria å läsa tidningen samtidigt som jag dricker min kaffe, gå hem och läsa en bok eller bjuda över familjen på fika, på söndagar ska man inte behöva ha ångest, då ska man ladda sina krafter inför en ny spännande vecka, på söndagar är det tillåtet att lata sig, köpa pizza om man inte pallar laga mat, glo på film hela dagen allt det är ska man få göra UTAN ångest, det kan jag idag, och jag hoppas att du också kan det någon söndag 🙂 ha det bra och hoppas att du inte missförstog mej, jag dömer inte dej, jag kände bara igen mej för den jag en gång i tiden var…

 2. Sia

  Dammit. Du var då förjäkla snygg. Och vilken charm du medför. Jafan, nog om dig, haha. Jag måste bara fråga NemoBoy, hur tänker du gällande ålderskillnader? Du är född 87 va? Det är så att jag är 15 o är diskret med en kille som är född 86.. 9 år i ålderskillnad (!) Btw, U rock

 3. Läsare

  Får känslan av att det inte bara är söndagar som har den effekten på dig. Tomheten, saknaden av något- någon. Visst verkar du leva ett soft liv, men känner du aldrig att bortom festandet och all media-uppståndelse att du vill ha ut mer av livet?

 4. Madeleine

  Visste du att i USA börjar en ny vecka på söndag. Det blir liksom en dag man får chansen att börja på nytt och glömma allt gammalt. (Ungefär som en måndag, men måndag är inte så rolig då man måste börja om med plugg/jobbvecka igen)

 5. J =)

  Jag gillar söndagar, då kan man bara ta det lugnt, slappna av och ha det mysigt.

  Men jag förstår det, det är så man känner när man är i din situation. Har själv varit där. Och ångesten är precis som du säger värst på söndagar. Släpp festandet, tänk ut vad du vill med livet, gör något som får dig att känna dig stolt över dig själv. Umgås med folk som får dig att må bättre. Att få dig själv att kunna känna dig stolt över dig själv kommer gör att du mår bättre inombords.

  Att resa är nog en bra idé också, då mår man alltid mycket bättre även ett tag efteråt =)

 6. Emma

  asså, fan, du är jäkligt het (:
  lite småkär i din vänstra arm (y)
  ( & allt annat på dej ) men det är hemligt (a’

 7. Jennifer

  Allt blir bra igen nemo jag känner igen söndags ångesten den är inte rolig..

  Fett fin är du måste bara få säga det <3

 8. Anna 21

  Vet hur det känns, det bara kryper i kroppen för man vet inte vart man ska ta vägen. Eller hur man ska bli av med ångesten. Det är nog ngt man får ta, även om det är sjukt plågsamt.

  Gillar din blogg, att den är ärlig och rak.
  Skulle va kul att ses nån gång 🙂

 9. E

  Ja! Åk till Thailand vinter, det gör varje människa gladare. Själv befinner jag mig på Koh Panghan över jul o nyår, kom dit o Fullmoonparta med oss! 😀
  Min söndagsångest försvann i samma sekund jag bokade resan, ska vara borta i minst 4 månader. 😉

 10. Rebecca

  Men älsklingsNemo då, du måste sluta deppa sönder på söndagar. Alla vet vi att söndagar suger balle, en typisk pluggdag för de som studerar eller en tvätta kläder/renbädda dag 🙁 men tänk på det roliga som komma skall, då tror jag nog att du bli glad 🙂 Du är bäst! <3

 11. :)

  Söndagsångest lider alla som festat lite för mycket av. Det går över när du hittar en mysig tjej att spendera söndagen i soffan med istället! Sen får ni barn och då är onsdag, fredag och söndag ett stort blurr bara! 🙂

 12. johanna

  kära nemo 🙂

  du skulle inte vilja lägga ut en bild på alla dina tatueringar?:D skulle vara jätte kul att höra historian bakom varje lixom!

  kramaaaar

 13. Sarah

  Noo känn inte så.. :/ tänk istället på hur kul det var i hlgen.. och att det faktiskt är helg sart igen! 🙂 du har säkert en rolig vecka framför dig! 😉

 14. maja

  jag läste kommentarerna på yourube på videon när du pratar i sömnen och typ alla trodde att det var fejk. det hade inte slagit mig innan att det kunde vara det för jag tyckte inte det såg speciellt fejk ut. var det fejk? 🙂

Annons
stats