Min fråga till alla förhållandemänniskor: | Nemo Hedén

Nemo Hedén

Annons

Min fråga till alla förhållandemänniskor:

Jag och Amanda har i nuläget en liten dispyt. Hon, likt många andra osäkra tjejer i våran vilsna värld, har tidigare vid ett tillfälle gjort läpparna. Jag blev väldigt arg, ledsen och provocerad när hon gjorde detta. Hon visste innan att jag inte var för detta men gjorde det ändå. Jag likt i princip ALLA andra killar ser inte det snygga i detta. Det säger jag på fullaste allvar, för jag har ALDRIG träffat en enda kille som tycker detta är snyggt. Det är något skevt som ni tjejer fått för er. Varför har ni fått för er detta? Vart är det snygga i det? Ni ser ju ut som ankor! Ser ni inte det själva? Och detta är inget jag bara hävdar. Jag har hört MASSVIS med killar säga exakt samma sak.

Anyways… Nu ska det tydligen snart göras läppar igen säger Amanda. Det är därför jag skriver detta inlägg. Jag vet inte jag. Hur tycker ni sånt här ska fungera i en relation egentligen? Ni som är (eller har varit) i relationer. Hur har ni gjort? Självklart är det hennes kropp. Det vet jag också. Och jag säger verkligen inte detta för att göra henne arg, ledsen eller sätta någon som helst press på henne. Det är hennes beslut helt och hållet – But still! Varför förstöra en natural beauti som hon ändå är? Varför använda photoshop på verkligheten? Varför göra sig “snyggare” för övriga världen (om hon nu tror folk tycker det) och “fulare” för sin partner? Klingar väldigt ologiskt i mina ögon.

Jag kan självklart inte stå i vägen för detta om hon nu prompt tänker göra det igen. Men jag kan bli besviken och uppgiven vilket jag också kommer att bli. Jag i min tur hade exempelvis ALDRIG rakat skallen om Amanda var emot det. Jag tycker det är en principsak. Den enda jag vill ska tycka jag är fin är Amanda. Eller ja, det kanske var en överdrift. Självklart vill man väl att alla ska tycka man är fin. Men hon är ju självfallet den absolut viktigaste. Sen får gärna resten av världen tycka jag är ful som stryk. Tycker Amanda jag är söt så kan jag sova gott. Vi är tillsammans. Jag är hennes. Är inte då min åsikt den viktigaste? Den hon ska bry sig mest om? Eller är jag helt fel ute nu?

Skit i just min och Amandas situation nu.

Uttala er rent generellt. Hur tkr ni det ska vara?

Något säger mig att alla tjejsvar kommer vara för läppar medan alla killsvar kommer vara mot… Men men. Vi får se!

Kommentera gärna flitigt och utförligt!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. alexa

  Jag tycker inte att det är snyggt med förstorade läppar, men uppenbarligen trivs hon i det eftersom hon vill göra det igen. Det jag undrar är varför du låter det bli en så stor grej i ert förhållande? Hon är ju fortfarande densamma och det är ju inte bara hennes utseende du älskar 🙂

 2. Rebecca

  Jag tror att man oftast inte gör sådant för andras skull, utan för sig egen skull, för att själv tycka att man är snygg. Troligtvis så är det dock omgivningen som har gett en en bild av att man ska ha stora putiga läppar för att vara snygg, t.ex. och att allt annat är fult.
  Jag tror att man präglar hur man ser på sig själv jätte mkt. Om man börjar tänka “fan.. jag ksk har så läppar ändå” så börjar man helt plötsligt se det. Jag tror det är lite som anorexia utan samma drastiska konsikvenser, man har präglats av en norm, t.ex att man ska vara jätte smal och att man ska gå ner i vikt, tills man tillslut bara ser det, jag måste gå ner i vikt. man slutar se sig själv som alla andra ser sig.
  Jag har själv haft jätte mycket komplex över hela mitt utseende, men jag bestämde mig för att acceptera alla “fel” med mig själv och varje dag säga fan va snygg jag är. Detta har nu blivit en sanning för mig, jag behöver inte intala mig själv att tycka att jag ser bra ut, utan jag tycker faktiskt det!

  Tillbaka till läppförsstoringar dock, tycker jag det är snyggt, absolut inte. Men krävs det för att man ska tycka om sig själv så vf inte.

 3. Amanda Sellersjö

  Det spelar ingen roll om jag skriver att jag tycker att det är fult, för det tycker jag. Det spelar ingen roll att du som kille tycker att det är fult heller, läste även i hennes blogg att hon t ex vill ha lite mörkare hårfärg men hon tvekar, b la för att du verkligen inte vill det. Frågan är då, om HON tycker att hon ser bättre ut i större läppar och kanske annan hårfärg, är inte det det viktiga? Som person måste man trivas med sig själv för att kunna trivas med andra och för att känna sig älskad på riktigt, inte för fasaden. Har själv varit i den sitsen, när jag klädde mig som min kille ville och inte färgade håret mörkt för att han tyckte att jag var snyggare i blondt. Kände jag mig snygg? Nej, för jag tycker själv att jag ser bättre ut i mörkt. Amanda tycker antagligen det om sina läppar. Okej om det går för långt med operationer, klart man ska säga ifrån. Men det finns en gräns.

 4. S.

  Jag kanske ska börja skriva att jag är Tjej :P. Själv kan inte förstå hur man vill spruta in något i sina läppar. Det är inte ens snyggt, inte på någon faktiskt. Men sen är det som du säger, det är tjejernas kroppar, de bestämmer själv och vi lever i ett sjukt samhälle där du helst ska ha size 0, stora bröst, puttläppar osv. Det är inte konstigt att man blir osäker på sig själv. Jag har också mina stunder, det har vi alla. Men om det är något hon tycker är snyggt så ska hon självklart göra det. Vårt samhäller har utvecklats så mycket att du idag kan fixa minsta lilla “fel” på dig.

 5. Josse

  Jag håller med dig Nemo!
  Jag tycker också det är aset fult, fast jag själv gjort det.. Jag vart i en “fras” men jag är egentligen helt emot det..
  Jätte konstigt jag vet.. Men iallafall, jag resonerar som du! Min pojkvän ville göra något för att få fastare rumpa, för han vet att jag gillar rumpor, och jag tycker om hans som den är,men han tror inte på mig. Så han vill göra rumplyft?!!
  Aja, anyway, han kommer inte göra det för vi har diskuterat detta länge nu och han gör inte det, för att jag tycker han duger som han är, precis som att jag inte tänker färga mitt hår brunt(fast jag vill) för han tycker jag är perfekt som jag är(blond).
  🙂
  Lycka till! Kram Josse

 6. Maria

  Hej!

  Nej, jag tycket inte att man ska fixa läpparna eller något. Naturall is the snyggast=)

  Min store syrra ville förstora läpparna och jag sa direkt att NEJ gör inte det …du har fina läppar..och om du fixar så kommer det inte vara snyggt..hittills har hon inte fixat något med sina läppar och hoppas hon aldrig kommer göra det.

  Jag tror att det handlar om dåligt självkänsla om man ska börja fixa en helt frisk kropp med massa ingrepp.

  Jag själv har små läppar och jag är väldigt snygg i dom=)

  Alla får tycka vad dom vill men detta var min åsikt=)

  Kramis från maria

 7. Elin

  Jag har gjort brösten större och fixar just nu även till mina tänder. Detta för att JAG vill det! Om någon skulle säga “gör det, gör si, gör inte så” osv så skulle jag skita totalt i det!! När det handlar om sin egen kropp så tycker jag att det är ett beslut som man måste ta helt och hållet själv. ÄVEN om man är i ett förhållande! Jag trivs väldigt bra med mig själv just nu, och det gör även min kille. Eftersom JAG gör det 🙂

  Lycka till och massa kärlek till dig och tjejen ?

 8. Bää

  Be yourself don’t pretend to be someone else.
  Fuck skönhets operationer vad hände med att det va snyggt att vara kurvig och vara naturlig? Plastic is not fantastic.

 9. Rebecca

  Du får förklara för henne hur vacker hon är som hon är nu, och ifall du verkligen inte vill att hon gör det igen så PRATA med varandra. Pros & cons! Hon bestämmer som sagt över sin kropp, men förklara vad du ser hos henne utan detta! Hon behöver absolut inte vara ful för att vilja göra sig snyggare! Det är ganska självklart att hon är osäker, och på det man läser på din blogg – verkar du också vara det. Om du under de stunder vill ändra på något, vem kan klandra dig? Alla vill det ibland!
  Men så fast vid det du tycker, neutrala tjejer är snyggast and thats it!

 10. Emma

  När jag läser ditt inlägg blir jag lite avig mot dig och mot Amanda.
  Kan låta knepigt, men ska förklara mig.
  Hade jag haft en pojkvän och jag hade velat förstora mina läppar och han är prompt emot det så hade jag frågat varför.
  Säger han att jag skulle vara ful då, skulle jag knappast bli glad och nästan göra det bara för att. Det är min kropp, mitt ansikte och mitt liv. (du ser det ur min synvinkel nu va?)
  Samtidigt handlar ett förhållande om att kunna komprimissa och om du prompt skulle tycka att det är skitfult med förstorade läppar, får du allt ha en bättre anledning än “att det är fult” för ska jag inte göra det, vill jag ha ett bättre skäl för jag tycker ju uppenbart att det är fint.

 11. Tanya

  hallojsan!!

  personligen så tycer jag att man ska ta väldigt stor hänsyn till vad ens partner tycker,MEN
  om ens flickvän/pojkvän kanske har stora komplex för vissa saker så kan man kanske tänka sig in i den personens tankesätt och kompromissa lite.
  nu vet jag inte varför din tjej väljer att göra läpparna,kanske bara för att hon tycker det e snyggt? tycker du det är fult bara för att du själv aldrig skulle göra det?
  skulle du älska henne mindre om hon gjorde det?
  Jag känner lite som så att om min kille verkligen verkligen inte gillade det så skulle jag nog avstå,fast å andra sidan så skulle väl han älska mig ändå? man kan ju inte gilla samma saker fullt ut tyvärr,även om det vore lättare så.
  hoppas ni löser er lilla dispyt,all lycka till er!

 12. Fiji

  Egentligen tänkte jag först säga att jag personligen hade skitit i vad killen tycker och gjort som jag själv vill men när jag tänker efter är det inte så.
  Jag hade som tradition att färga håret rosa varje nyår dock var jag på med en kille ett nyår som verkligen strängt var emot de, han ville verkligen inte, han vart upprörd av tanken.
  Han sa aldrig att jag inte fick men han visade tydligt att han inte ville och jag gjorde det inte.
  För faktiskt, jag skulle inte gilla om min kille kanske rakade av sig håret jag älskade, eller ngt annat.
  Man får nu tänka lite så, hur skulle man själv vela att den andra gjorde

 13. Stephanie

  Jag håller med dig. Det är viktigast att ens partner tycker om en och tycker en är söt och sedan ska man inte bry sig om vad omvärlden tycker.
  Jag tycker inte att fejkläppar är snyggt överhuvudtaget, det blir liksom så onaturligt. Okej, det ÄR onaturligt. Men ja… det ser inte bra ut på de flesta. :S
  Men hade JAG varit en tjej som ville göra läpparna och min partner var emot det då skulle nog jag inte gjort det… tror jag.

 14. fanny

  såhär skrev jag om det på min blogg:

  Nemo är fundersam över att hans flickvän har gjort läpparna utan att han velat det. Han tycker att det är fult och undrar varför hans flickvän opererar sig fulare för honom men snyggare för ”andra”. Borde det inte vara han som är föremålet för hennes ansträngningar? Han frågar alla ”förhållandemänniskor” hur de skulle ha gjort.
  Jag har själv funderat på att göra brösten. Inte förstora eller så, snarare göra dem snyggare. Jag skulle också kunna tänka mig att lasra bort fett från delar av min kropp. Jag har också diskuterat detta med min partner som har sagt bestämt nej. För han gillar mig ju trots allt som han ”hittade” mig. Jag kommer nog prioritera ett nytt objektiv framför ett par tuttar varje dag, men tanken finns där.
  Klart man får ha åsikter om sin partners utseende. Jag har åsikter om både frisyr och klädstil och skulle ha åsikter om han ökade eller minskade mycket i vikt. Jag förväntar mig att han har detsamma och förstår absolut om han skulle tycka att det var otrevligt om jag förändrade mitt utseende mycket. Det blir väl konstigt om en kropp man är så van vid förändras.
  Men när jag tänkt vidare på mina operationsfunderingar så har jag kommit fram till att inte vill operera mig för att han ska tycka att jag är snyggare. Det handlar faktiskt inte om att någon specifik person eller grupp ska tycka att jag är snyggare. Det handlar om att jag personligen vill vara mer nöjd med vad jag ser i spegeln.
  Nu kommer jag inte på det där gamla spåret om att man opererar sig för sin egen skull. Det är klart att normer har mycket att göra med mina preferenser och att jag inte hade velat operera mig om det inte var för att utseende är så viktigt idag. Men det handlar fortfarande inte om att direkt tillfredsställa en tänkt betraktare, det handlar om att bli mer bekväm i sig själv.
  Därför tycker jag att det är konstigt vilket fokus Nemo har på vem hans tjej är ute efter att tillfredsställa. Hon vill väl tillfredsställa sig själv och sina egna ideal så att hon ska vara mer bekväm med sitt utseende. Kanske mår hon dåligt över sina läppar varje dag. Visserligen kan det ofta vara så att något sådant bäst blir hjälpt av att man tar tag i sitt mående men det kan också vara så att det är en viss detalj i ens utseende som man finner otroligt störande. Då tycker jag att det är rimligt att vilja förändra det.
  Jag tycker inte direkt att operationer och att göra sig vacker är något feministiskt som vissa verkar tycka. Däremot tycker jag att det är väldigt fel detta fokus på vad män vill ha i utseendedebatten. Alltid ska det tas upp att män minsann inte är intresserade av plastikopererade tjejer. Om killar hade haft en annan smak, hade det varit annorlunda då? Alltid detta ständiga fokus på mäns preferenser.
  Hur ofta läser man egentligen att tjejer inte vill ha muskelknuttar när det rör sig om manliga ideal? Jag skulle lätt kunna figurera i en tidning och säga att jag inte vill ha män med för mycket muskler, för det är sant. Men sånt ser man aldrig för det är inte alls lika intressant att tala om kvinnors preferenser gällande saker och ting i allmänhet. Kvinnor antas däremot vara ute efter att tillfredsställa män hela tiden.
  Så för att svara på Nemos fråga: för det första tycker jag att du ska överväga vad detta handlar om för din del. Är det så att du oroar dig för hennes mående och hennes självbild eller handlar det bara om dina personliga preferenser? Om du nu blir hemskt avtänd av att hon har fula läppar borde ni kanske inte vara ihop. Om det däremot handlar om att du tror att hennes operationer är osunda så borde du snacka med henne om det och ge henne hjälp och stöd. Men kom ihåg att hon framförallt måste vara bekväm i sitt eget utseende innan hon gör förändringar för att tillfredsställa dig!

  http://www.arsinoe.se/?p=7385

 15. snowwhite

  Ja tycker att de är fel att hon gör sina läppar eftersom att hon har väl ganska stora? ja tycker man kan fixa läpparna om man har väldigt små läppar;0)

 16. J

  Det är upp till var och en. Min kille tycker inte det är snyggt att se ut som en anka. Men han respekterade mitt val. Och bara för att man förstorar läpparna ser man inte ut som en anka. Man väljer själv hur mycket man vill spruta in. Det är ju inte alla som vill se ut som kissie exempelvis. Lite fyllighet är snyggt 🙂 lagom är bäst ! Jag tycker du ska stötta henne för detta är hennes val, och det är sig själv man ska tänka på i första hand inte vad sin kille och alla andra tycker.

 17. Malin

  tummen ner! inte snyggt någonstans. tycker hon ska lyssna och följa ditt råd, håller helt och hållet med.

 18. h.....

  fyfan vad äckligt :/ Det ser sjukt fult och äckligt ut, så jag är på din sida. DU kan ju inte göra nåt annat än att försöka övertyga henne heh..hoppas hon ångrar sig

 19. agnes

  jag e tjej o jag e helt på din sida. fast det kanske bara är du och jag som tycker att ens partner har mest o säga till om när det kommer till sånt haha:) men tycker helt klart att hon borde lyssna på dig, det är väl ändå dig hon gör sig fin för? och tycker du att fakeläppar är fult är det väl något hon borde hålla sig borta från, om hon vill då. tycker jag iallafall

 20. me

  hon gör sig inte fin för resten av världen utan för sig själv, för att känna sig fin (öka självförtroendet).

  jag är btw tjej och tycker oxå det är skitfult och förstår itne poängen med det, så det är faktiskt inte alla tjejer som tycker det är fibnt…

 21. Petra

  Det är faktiskt en jäkligt svår situation det där. Å ena sidan ska man naturligtvis få göra vadfan man vill med sin kropp, men är man i ett förhållande och det kan påverkas negativt av det man tänkt göra, bör man nog tänka efter en gång till.
  Exempelvis så vet jag att min pojkvän tycker att det är väldigt oatraktivt med tjejer som har kort hår, därför skulle jag aldrig klippa av mitt så pass mycket även om jag skulle bli sugen på att prova. Han vet att jag tycker att det är äckligt med för mycket muskler, därför har han lagt sig på en nivå som jag (och även han,såklart) tycker är okej trots att han gärna skulle bygga lite extra. Man får liksom mötas halvvägs! 🙂
  Kanske kan hon spruta in hälften av det hon tänkt sig? Eller så får du stå ut ett par månader, det går ju trots allt ut 😉

 22. Zonja

  Hie ! Jag och min kille har haft ett liknande problem elle ja man kan relatera till det iallfall. Det handlade om skägg !! Jag tycker min kille passar bäst och ser super sexig ut i skägg, vilket han inte håller med om. Han tycker själv att de kliar när de bli för långt och att han ser ut som en kriminell fånge ! Och jag håller inte med dig om att det som spelar störst roll är väl vad ens partner tycker , utan vad du själv tycker. Jag insåg att min kille kan inte bli lycklig bara av att jag tycker han är snygg , han måste ju också tycka att han själv är snygg. Efter ett tags expriment med rakhyveln kom vi fram till något båda tyckte va snyggt ! De gäller att mötas på halva vägen. Och många blir nog mer trotsiga ju mer motstånd ens partner gör !!

  Bara mina tankar ! Surfa lugnt 🙂

 23. Anette

  Jag tycker att naturligast är bäst, utan förstorade bröst, läppar med mera, man duger som man är!!!

 24. sandra

  Jag tycker att den där frågan är så sjukt svår egentligen, för det finns inget svar som är rätt och inget som är fel.
  Men jag personligen skulle inte göra något sådant om min pojkvän skulle ta illa upp pga det, och samma sak gäller honom. Samtidigt har man dåligt självförtroende och känner att det är någonting man måste göra för att må bättre, fine. Dock tycker jag att det är någonting man ska prata igenom först..

 25. BAJS

  jaha, för jag hörde på big brother igår att peter sa att han gillade brudar med stora silikontuttar och fixade läppar… är han unik?
  tala inte för alla män när du knappast träffat ens hälften.

 26. M

  Jag tror att i de FLESTA fall när det handla om plastikoperationer små elr stora ingrepp handla det om att Tjej/killen ha dåligt självförtroende och självkänsla. Då är det väl bättre att göra andra åtgärder än att gå och förstöra sin kropp som man kan ångra djupt när man blir äldre! Om nu ens pojkvän säger att man är snygg utan att behöver göra alla dessa operationer tycker jag man ska ta åt sig det ist! Va stolt och nöjd över din kropp det finns trots allt någon som tycker om dig för den du är!!

 27. Sanna

  Först och främst, det finns absolut killar som tycker det är snyggt, finns alltid i alla ämnen någon spm tycker bra och någon spm tycker dåligt om ämnena.
  Oftast när en kvinna förstorar läpparna gör hon det inte för en annan kille, många trivs bara inte i sina smala läppar. Allt handlar inte om att vara vacker för en annan kille, ibland vill man själv känna sig vacker, för sin egen skull.
  Om du nu anser Amanda vara en osäker person kanske du INTE skall skriva värsta inlägget om detta (även om hon skrivit lite i sin blogg) och du bör inte ge hennes kuldkänslor för att hon vill göra en sak för sin egen skull.
  Du borde tycka hon är vacker vad som än händer.

 28. Minna

  Tjejer gör ofta saker med sitt utseeende för att vara snygg inför andra tjejer, snarare än att försöka vara snygga för killar.

  Jag själv vill iaf vara fin för min kille och skulle inte vilja göra något med mitt utseende som han verkligen inte ville, samma sak gäller för honom.

 29. Ester

  “Jag likt i princip ALLA andra killar ser inte det snygga i detta. Det säger jag på fullaste allvar, för jag har ALDRIG träffat en enda kille som tycker detta är snyggt.”

  Varför ska tjejer hela tiden bry sig om vad killar tycker är snyggt? Stöter på det argumentet ganska ofta, att INGA KILLAR tycker det är attraktivt. Jaha, då får vi väl anpassa oss efter det, eller?
  Tjejer kanske inte orkar se sig själv genom den manliga blicken hela tiden och vill bara se ut hur du dem vill.

 30. Piranah

  Precis som du skriver så är det hennes kropp, och hon måste få bestämma själv. Du kommer väl älska henne oavsett om hon förstorar läpparna eller inte? 🙂 Det är ju inte heller något permanent, utan försvinner. Hon kanske ångrar sig i framtiden. Det enda du kan göra är att säga vad du tycker om det, men ändå acceptera hennes åsikt.

 31. Sara

  Det beror ju som på, alltså det är ju hennes kropp och så är det bara. Hon måste göra vad hon känner är rätt. Jag hade en liknande dispyt med min kille för ett tag sedan faktiskt. Jag har alltid känt att jag vill ha större bröst (har C, mer åt B än åt D), och ville ha D/E för jag är rätt lång.

  Han tyckte jag såg perfekt ut som jag gjorde, och att det inte kunde bli bättre än det redan var. Men han sa även att det var mitt val och han stödde mig i vilket fall, även om han skulle föredra att jag inte gjorde det. Funderade i en månad eller något sådant, och valde sedan att göra behandlingen, och han var med rakt igenom med stöd osv (var 21 då).

  Tycker du borde göra desamma för Amanda, det handlar ju trotts allt om vad hon vill i det här fallet : )

 32. 12345

  Jag tycker inte att man ska behöva kompromissa om sitt utseende med sin partner. Jag hade ändrat något på mig själv om JAG inte var nöjd med det. Det är ju trots allt det som är viktigast, att man är nöjd själv.

 33. Linn

  Min pojkvän får göra vad han vill med sitt utseende bara det f¨r HONOM själv att må bra! För egentligen spelar det ingen roll vad ens partner tycker så länge man inte är nöjd med sig själv 🙂

 34. emma.

  jag skulle aldrig göra något min partner var emot. nu ska jag pierca mig och han tycker att det är fult, men har bestämt sig för att ge det en chans. tycker han att jag blir fulare med piercing så tar jag genast ut den. att förstora läpparna är hennes val, men jag tycker inte att det är schyst av henne att ignorera din åsikt.

  alla människor borde vara nöjda med sig själva, och se det vackra i olikheterna.

 35. Shelley

  Det här är ju inte en fråga om ifall flickvännen ska göra det andra tycker är snyggt eller det sin pojkvän tycker är snyggt, utan det HON SJÄLV tycker är snyggt. Och i detta fallet tycker hon ju uppenbarligen att förstorade läppar är snyggt.

 36. Janine

  Men silikonbröst tycker alla killar är så jävla hett? Om hon inte hade haft naturligt stora bröst så hade du säkerligen inte haft några problem med att hon opererat in silikon, eller hur? Nu vet inte jag vem din tjej är, hamnade här från en länkning så hon kanske redan har sillisar, vad vet jag. Men ändå, vad är skillnaden på att lägga in skit i läpparna eller brösten?

 37. cassandra

  Största felet i det här tycker jag nog ändå är att du skriver ut eran dispyt såhär för hela internet att se! Hade gjort mig grymt lack! Men men. Till frågan, jag tycker, som de flesta andra här, inte det är snyggt med fejkläppar, men jag måste ändå ställa mig på hennes sida här! Du älskar henne för den hon är, right? Då bör du även stötta henne i hennes val, oavsett hur du känner inför det! Du borde se till hennes bästa, vad som får henne att må bra, och oturligt nog var det i detta fall att fixa läpparna =/

 38. tres

  tycker varje individ får göra om sig själva hur dom vill vare sig det är naturligt som en del som sminkar sig, hur naturligt det nu är.. och dom som gör det onaturligt som med operationer och sprutor lite här och där.

  jag tycker din tjej verkar smart och ingen tutti frutti brud, hon vet vad hon vill ha och gör det just för hon vill ha det så och tycker det är snyggt.
  jag tycker det är mindre vackert med rakad skalle på killar, det sa jag till min kille,han rakade skallen ändå för han ville det och det är ju faktiskt insidan och hans personlighet jag föll för och inte enbart för hans utseende, han är lika fin då med men han hade varit tio procent mer finare med lite mer hår på skallen men jag låter han göra sina val i livet och jag mina, skulle aldrig tåla att någon skulle försöka äga mig och bestämma hur jag skulle se ut.
  tänk på att det finns säkert några saker amanda inte gillar hos dig som du gjort eller som du ändrat med ditt utseende eller klädstil eller tatueringar men hon älskar ju dig och accepterar dina val och ni får helt enkelt komma överens om att ni är oense i detta tror jag…alla tycker inte samma jämt, tacka fan för det 🙂 livet hade varit skittråkigt då!

 39. Sandra

  Jag är högst kluven. Nu var min situation inte riktigt densamma, men jag berättar…
  Jag hade lite “otur med generna” så jag fick gigantiska bröst. H-kupa till en 156cm/50kg-kropp. Det såg absolut inte klokt ut, typ två sandfyllda systemet-påsar på min lilla spinkiga kropp. Jag kände mig som en levande cirkus, vart jag än gick så verkade folk tro att jag var både blind och döv, det var ett jädra pekande och “viskande”. Och det var inte om hur snygg jag var…
  Men min kille älskade dem (han var f.ö en tvättäkta big boobs-fetischist), han höll på med dem hela tiden och var skitstolt över sin bystiga flickvän.
  Dock så valde jag att operera mig, och när jag stod framför läkaren så sa han bara “Nämen lilla vän…!”.
  Men killen gjorde riktigt klart för mig hur korkad jag var, hur osexig jag skulle bli sen och sen ytterst lite om riskerna med en operation.
  Idag har jag D-kupa och en ny pojkvän 🙂 Operationen är det absolut bästa jag har gjort, jag har aldrig aldrig någonsin ångrat det, ångrar bara att jag inte låg på mera och fick det gjort tidigare! Jag opererades när jag var 22.

  Så jag tycker absolut att det är upp till ‘en själv, mår man inte bra så spelar det ingen roll vad nån annan säger. Det är inte värt att gå och hata sig själv och gråta när man ser sig i spegeln bara för NÅN ANNAN inte anser att man har “problem”.
  Sen är det väl stor skillnad på att ta bort 1500g bröst och spruta in lite skit i läpparna, vilket random person säkert inte ens lägger märke till ändå, och blir det för mycket så håller jag med dig Nemo, det ser fasen ut som en näbb och är inte snyggt nånstans!!

  Å andra sidan så skulle jag nog fasen dumpa min nuvarande om han t.ex. rakade av sig allt hår (han skulle se ut som ett bowlingklot med stora öron..!) eller om han gick upp 50 kg i vikt. Så aldrig att jag skulle vara speciellt tolerant där inte. Likaså om han gick och tatuerade eller piercade sig eller så utan att “rådfråga” mig först. Och givetvis har jag samma “krav” på mig själv, skulle aldrig bara plötsligt komma hem med en nosring.

  Så jaa, jag kan inte komma fram till någon vettig slutsats ens, så jag önskar er lycka till hur ni nu än gör och sätter punkt här, detta var i alla fall min historia!

 40. Emma

  Jag tycker det är nått av det fulaste som finns att göra läpparna, och tycker hon borde lyssna mer på dig om hon verkligen är kär..

 41. Helena

  Visst kan det vara schysst att ta hänsyn till vad ens partner tycker men som du skriver så är det ju hennes kropp. Jag tror inte att hon gör det för att andra ska tycka att hon är snygg utan snarare för att hon tycker att det är snyggt. Låt henne vara som hon vill.

 42. E

  Jag tycker att man måste visa hänsyn till varandra när man är i ett förhållande. Mitt ex ville inte att jag skulle klippa mig kort och då gjorde jag inte det, jag kände att jag ville att han skulle tycka jag var fin! Sen vet jag inte om jag är partisk för jag håller HELT OCH HÅLLET med dig om att det är skitfult med uppumpade läppar. Det inte bara är onaturligt utan det syns verkligen att det är så. Jag tycker Amanda är fin som hon är, utan ankläppar.
  Ta vara på ert fina förhållande, njut!
  Vänliga hälsningar,
  E

 43. robbah

  NEMO: Hon väljer inte att se snyggare ut för “alla andra” än dig, vilket hade varit ologiskt.

  Hon väljer att se snyggare ut för SIG SJÄLV.

  EGO > NEMO

  fullt hälsosamt tycker jag. Säg att du inte kommer tycka det va värt, o hota med att pierca näsan.

 44. Sandra

  Alla förstoringar är helt onödiga. JAg tycker synd om de människor som inte kan se skönheten i sig själva utan måste hålla på att trixa och dona med sin kropp.
  Okej om man lider av fettma och vill gå ner i vikt Eftersom att det då inte bara handlar om utseeendet utan också spelar på ens hälsa. Men om man har en hälsosam kropp, kan man inte då se hur vacker och unik man är? Varför ska man hålla på att förstora brösten, fylla ut läpparna och hakan osv. Det är uppriktigt synd om de människor som går så långt att de gör sånt för att andra ska tycka man är vacker.
  Amanda och alla tjejer, ni förstör era kroppar!

 45. Charlotte

  Jag tycker att man ska lyssna på varandra i en sån situation, tillexempel vet jag att min pojkvän tycker att kort hår är jättefult på tjejer, så jag skulle aldrig få för mig att klippa mig kort därför! Sen blir det ju aldrig snyggt med läppförstoringar.. dom som gör det har som för små läppar så att det blir nån sorts ankmun nästan.. typ kissie.. det skulle säkert vara snyggare om någon som har lite större läppar fyllde litegrann.. men dom behöver det ju inte direkt!

 46. Sofia

  Jag är absolut emot.
  Amanda är redan super söt, varför operera och pierca en kropp som redan är vacker?
  Ingen kan väl tycka det är snyggt med ringar å liknande över hela kroppen eller silikon över allt. Naturligt är alltid vackrast.

 47. F

  Jag är tjej, och har varit tillsammans med min kille i 2 år nu. Han vill inte att jag ska ha navel/tung/näs piercing osv, har jag det då? Nej. Skulle jag kunna tänka mig att ha det? Ja.
  Men jag anser att det han tycker är viktigast. Jag skulle inte vilja att han rakade bort ögonnbrynen tex, och han vill inte att jag ska ha piercing. Så lätt är det, man vill ju vara så fin man kan för sin älskling. Det är ju bara att lyssna på vad den andre tycker, och rätta sig efter det. Eller ja, du förstår ju hur jag menar.

 48. Natha

  Jag tror inte hon tycker att det är speciellt snyggt, men vi tjejer har ett beroende när det gäller utseende, oavsett vad det gäller, för det kanske finns “någonting” som kan göra en lite snyggare, färga håret, sätta på lösnaglar, förlänga ögonfransarna, sminka sig på ett annat sätt. Som om vi måste testa allt för att kunna se, kan jag bli lite snyggare än vanligtvis? Vi måste testa, vi måste lyssna på andra som har gjort det, vi måste följa orden som sägs på reklamen om den där mascaran. Hon har gjort det en gång och kanske känner, nu känner jag att mina läppar är ännu mindre utan den där sprutan i läppen, desto mer man gör det, desto mer beroende blir man, för tillslut får man för sig att man inte är snygg utan, varför tror du att smink har blivit så viktig? Tjejer testar och sen är man fast, för då känner man sig ful utan. Hon tar in det du säger och tänker nog över det, men sen kanske hennes tjejkompisar säger, jo men gör det, det var snyggt, så står hon emellan två val, det kanske inte ens är säkert att hon gör det. Det vi tjejer missade när vi föddes var att man är född för att se ut såhär, sen har någon idiot kommit på att man ska kunna förändra varenda kroppsdel. Säg till amanda att du älskar henne för den hon är, sen får du väl stödja henne i det beslutet hon tar. Men hon borde tänka innan, för efter några gånger är det kört, då kommer hon vilja ha stora läppar hela tiden.

 49. Anton

  Citat Nemo
  “Vi är tillsammans. Jag är hennes. Är inte då min åsikt den viktigaste? Den hon ska bry sig mest om?”

  HELT fel. Hennes åsikt är den viktigaste. Tycker hon att stora läppar är snyggt så ska hon väl för tusan ha stora läppar, oavsett vad du tycker!

  Vänd på frågan. Om Amanda tyckte hon hade jättesnygga läppar som de var, men du tyckte att hon skulle ha större. Skulle hon då lyssna på dig?
  Det är, hypotetiskt, samma fråga.
  Det man MÅSTE inse i ett förhållande är att man inte kan mana den andra till att tycka på ett visst sätt genom tvång och genom att spela martyr och ge dåligt samvete. Exempelvis “tycker du inte att det jag tycker är viktigast i hela världen?! BU HU HU! Det är synd om MIG”.

  Nej vet du vad. Ta mitt råd, låt henne göra som hon vill. Ge henne kärlek ändå.
  Jag bor utomlands för att jag vill det medan min kille bor kvar i Stockholm. Jag gör det jag vill eftersom han LÅTER mig göra det. Jag LÅTER honom göra det han vill. Jag vill ha honom som han var när jag valde honom. Inte som någon jag skapat.

 50. Linda

  Jag är absolut emot, MEN vill hon så vill hon. OCH jag tror knappast hon gör det för någon annan…för att andra ska tycka hon e fin utan hon gör det nog för att HON ska tycka hon e fin. För sig själv asså.
  låt henne göra som hon vill..jag tar förgivet att du tycker hon e finast ändå! 😀

 51. Julia

  Jag kan bara säga vad jag tycker…. Och jag tycker att de viktigaste ändå är vad psrtnen tycker, vad spelar de för roll om andra tycker de är snyggt om inte ens partner tycker det?

  Jag menar… Är de inte ens partner som ska tycka att man är snygg?

 52. Jenny

  Nej nej åter nej, det är inte alls snyggt att förstora läpparna, jag tycker man ska vara nöjd hur man är skapad, fast det kan vara rätt svårt ibland. men jag tycker inte man ska börja förstöra sitt utseende för det.

 53. Mia

  Håller absolut med dig ang läppförstoringar… Det ser rent ut sagt fördjävligt ut!!!!
  Jag kan nog förstå om vissa tjejer kanske vill förstora brösten (om dom inga har) men jag har fortfarande ALDRIG sett en tjej som har förstorat läpparna och sett bra ut. Ser mest ut som ett objekt….

 54. Niclas

  Kan bara hålla med dig grabben! Att så pass många tjejer frivilligt vill sänka sin utseendemässiga intelligent är oförståeligt i mina ögon… 🙂

 55. emma

  Grejen är den att ni tänker helt olika när det gäller den här saken. Jag tror hon tänker mer att du borde acceptera och tycka om henne hur hon än ser ut, även om hon går upp i kilo, ner i kilo, klipper sig ännu kortare! Så vill hon kunna känna att du kommer gilla henne precis lika mycket endå. Vilket hon kanske tvekar på när du förklarar på ditt sätt.
  Men jag fattar precis hur du menar också. Och det är klart Amanda vill vara fin för dig, men det viktigaste för oss tjejer är att vi känner oss trygga själv, att vi trivs och gör det vi tycker är fint. Om det är någon vi bryr oss om hur personen tycker om oss så är det våran pojkvän, vi skiter fullständigt i alla andra. MEN vi tjejer gör alltid som vi trivs bäst. I alla fall jag.

 56. Madde

  Jag är en tjej. Det är förjävligt, du har all rätt att ha en åsikt eftersom ni har en relation. Jag förstår inte tjejer som gör sånt. Förstorar läppar, bröst mm. Varför inte vara helt naturall? Varför photoshopa i ansiktet? Det är rent sagt förjävligt! Jag förstår inte varför du trodde att alla tjejer skulle vara för läppar? Finns faktiskt MÅNGA tjejer som är emot det. Men du har rätt i det du skriver.

 57. ida

  jag är emot skönhetsoperationer i huvudtaget, MEN, är det inte insidan som räknas? du sa att hon får göra det om hon vill, men varför hetsa upp sig så? vill du inte ha henne lika mycket, bara för att hon förstorar hennes läppar?

 58. Robin

  Jag tycker det är extremt fult, jag tycker att man tar hänsyn till vad ens partner tycker, men sen är det ju ens egen kropp samtidigt. Tror det handlar om att kompromissa och hitta en balans, det kan ju iofs vara svårt när det gäller en sånhär konkret grej, men tja, tycker man tar hänsyn iallafall.

 59. Fille

  HOTA MED ATT RAKA AV ÖGONBRYNEN! Ja, det ser ut som skit. Stay natural! Visst att det är hennes kropp men ni är ju förfan tillsammans, då har du nåt att säga om det.

 60. Mr.A

  Du får se det från hennes perspektiv också, Hon tycker uppenbarligen att det är skit snyggt att förstora läpparna med tanke på att hon gjort det förut och tänker göra det trotts att du inte vill. Hon kanske rent ut sagt hatar sina “små läppar” och mår dåligt över det. Då hjälper det inte att du tycker hon är fin som hon e.

  Tänk dig istället att Amanda tycker att du är som snyggast när du är snaggad, inte hade väl du snaggat dig då? Samhället runt omkring väger minst lika mycket som ens partner(I de flesta föehållanden iaf). Tråkigt men sant.

  Anka elr inte låt henne göra det om hon nu vill.

 61. Jen

  Haha, jag har alltid trott att jag är en av de enda flickorna som verkligen hatar “ankläppar”. Jag ser inget snyggt i det. Det är alldeles förfärligt när skitsnygga tjejer, med det ljuvligaste ansiktet och den perfekta kroppen måste göra skönhetsoperationer för att få mer uppmärksamhet osv. På det högstadie jag gick fanns en flicka. Har aldrig sett en vackrare tjej än hon – påminde väldigt mycket om Kenza. Efter ett jullov kom hon tillbaka med bröstförstoring och läppoperation. Hon gick runt i skolan och skröt om det så himla mycket, men fyfan vad hon såg ut. Förstörde sig totalt. Kort efter det dumpade hennes kille henne för hon förändrades massor under denna period. Så mitt tips till dej är att tala med Amanda, vad är viktigt i ert förhållande, men kämpa för kärleken! Ni är urgulliga tillsammans!

 62. Sara

  Jag är tjej 😮 och jag tycker det ser för jävligt ut rent ut sagt. man ser vekrliegn vilka som gjort läpparna och inte. för det blir liksom.. hmm kan inte förklara det, men det är inte snyggt iaf. och det är det viktigaste att påpeka 😮 .. men iaf. i förhållande så är det lite som du säger. jag skulle ex. aldrig göra side cut och grejer eftersom min pojkvän tycker det är svin fult. men sen åh andra sidan så växer håret ut. läpparna blir ju faktiskt inte helt “normala” igen. sen blir dom som gör det storleksblinda. och så gör dom dom bara fulare och fulare för dom tycker det ser ut som förstoringen har gått ur. Så jag anser att läpparna är värre än att raka skallen. men man får liksom ge och ta lite. Om hon kan göra en sak för dig. som att inte förstora läpparna. Så kanske du kan göra en sak för henen ? som att inte raka skallen. haha ,

 63. gabbi

  jag tycker att man aldrig ska göra något för någon annan, om man tycker att det är fint och tycker att det är värt att göra, så fine då ska man väll göra det men jag personligen fattar inte heller vad det är som är fint med till gjorda stora ank-läppar, så jag tycker att man kan avråda personen i fråga men man ska inte få den att känna att den inte ska göra det för någon annan.

 64. Isabelle

  Jag tycker också att det är skitfult och som du säger, nästan alltid, ser ut som en ankkäft. Men tycker hon att det är snyggt så får hon väl göra det då. Tycker för övrigt att du gav ett väldigt konstigt svar i din senaste frågestund där du skrev att du inte är KÄR i din flickvän? Jag hoppas att hon var medveten om det innan. Jag hade blivit förstörd. Man blir väl inte tillsammans med någon om man inte är KÄR? Konstigaste jag läst på länge.

Annons
stats