Jag vill inte explodera. | Nemo Hedén

Nemo Hedén

Annons

Jag vill inte explodera.

Ibland känner jag mig som en tickande bomb. En individ som saknar omdöme och som istället därför bestämt sig för att köra tills jag exploderar fullständigt. För jag är allt som oftast väldigt gränslös. Min impulsiva sida kan självklart vara väldigt bra och roande men det är också den som förstör allra mest för mig. Jag tänker inte speciellt långt. Jag tar inte livet på särskilt stort allvar. Jag har inga särskilda mål med mitt liv. Självklart vill jag ju bli något. Jag vill vara någon. Men samtidigt nöjer jag mig med det lilla. Jag är så glad och tacksam bara över att ha tak över huvudet, mat om dagen och ett hyggligt liv. Folk undrar vad man ska plugga till, vad man har för mål med livet och allt sånt. Vad jag svarar? Överleva dagen. Det är typ så.

Kanske borde jag bli mer seriös… När det gäller mig själv. Jag har många sidor i min personlighet som jag måste jobba med. Jag måste mogna till. Jag måste ta vissa saker på större allvar. Mitt ego tillåter mig ibland att man mala sönder min närvaro utan att egentligen tänka på följderna. Jag kör mitt race och blundar för vissa eventuella konsekvenser. Jag tänker att det ordnar sig säkert ändå i vilket fall. Det går inte att leva såhär för alltid… För förr eller senare så går man sönder. Man går i bitar.

Jag ska passa mig jävligt noga för att ta folk för givet. Jag försöker intala mig själv dag ut och dag in att vara tacksam över mitt liv, mina vänner, mitt arbete och min familj… Men ändå så hamnar jag i såna där svackor. Såna där perioder där allt är som ett tunnelseende. Jag ser bara mig själv då. Jag tänker på hur jag ska kunna vinna mest ur situationerna. Hur ska jag kunna få ut mest. Jag tar folk för givet. Jag blir självgod. Självcentreringen når oanade höjder… Och det är verkligen inte okej. Ingen gillar en sån människa.

Jag är 23 år. Jag fyller 24 år i Augusti. Jag är vuxen. Eller jag ska föreställa vuxen iaf… Men jag känner mig allt annat än vuxen. Kommer jag någonsin att bli det? Tveksamt. Jag måste verkligen försöka jobba med vissa bitar hos mig själv. Ibland känner jag att jag skulle vilja besöka en riktig psykolog. Prova det på allvar… För många som gör det säger att det ger otroligt mycket för självutvecklingen. Men samtidigt så vill man ju heller inte prova någon psykolog för 800 kronor per besök som sedan visar sig vara kass. Och samtidigt, hur ska man veta vilka psykolog som just är bra för dig? För sånt där är ju rätt individuellt. Man kan ju liksom inte gå runt och prova sig fram?

IMG_0642

Så jävla svårt. Alldeles för mycket är alldeles för svårt.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anette

  Håller med Sara några rader längre upp… gå på hälsocentralen o säg att du behöver prata med någon… betydligt billigare än privata psykologer… en behandling som är bra är KBT, jag har inte provat den själv men har läst boken och behandlingen handlar om att rannsaka sig själv o så småningom få en starkare självbild o må mycket bättre… gör ett försök eller gå bara dit o säg att du behöver prata med någon… Stå på dig Nemo, det här som du har o känner nu o då har nog de flesta av oss haft någongång i livet… Kram

 2. nemo

  Credd till dig “WJGD”. Vem är du? Du skrev nog den första Nemo-kritiserande kommentaren någonsin som jag faktiskt kan hylla. Klokt, välskrivet och sant.

 3. WJGD

  Men ta och ge dig nu för fan!

  Jag vet att 99 % av din lilla fanclub består av småtjejer och att det inte är svårt att skriva omkull en överkåt fjortistjej med IQ under 50. Allt du behöver göra är att använda några svåra ord, slänga in lite mörk desperation och ångest och en och annan bild där du poserar med hundögon. Klart! Det rinner till och fjortisen är kär. Och köper blint allt du skriver.

  Du är en ung man som av olika anledningar fastnat i femtonårsåldern (helt normalt). Du behöver ingen psykolog. När man är femton förstår man inte begrepp som ansvar, empati och konsekvenstänkande. Det gör nästan ingen femtonåring. Du verkar vilja tro att du är mer än en tonårskille och det är nog det som gör att du mår dåligt.

  Du är inte speciell på något sätt. Du är inte mer eller mindre ego än vanliga femtonåringar, du är varken smartare eller djupare än vanliga femtonåringar, du har brist på empati som nästan alla tonåringar och du tycker om att göra det vanliga tonåringar tycker om att göra; festa, knulla runt, spela tv spel, lyssna på musik, hänga med polare och få uppmärksamhet.

  Det är därför du bara kan få till det med tjejer som inte välsignats med intelligens eller självrespekt. Titta bara på PAOW och Amanda. Det hör tonårstiden till! Ligga med fina skal utan innehåll.

 4. Victoria

  Alltså, en sak ska du ha klart för dig. Ja, du behöver shape up. Men psykologi kommer inte hjälpa dig. De berättar för dig hur du mår, vem du är, och vad du gör. Vilket inte hjälper speciellt mycket i alla fall. Det handlar bara om att sätta in din egen etik. Och integritet för den delen skulle inte vara så jävla dåligt. Det är viljan som saknas. Låt inte andra berätta för dig vem du är. Låt det vara du som berättar för dom.

 5. Anonym

  Som någon ovan skrev, gå till vårdcentralen, få en remiss… Berätta om dina problem. Så ser de vad som passar dig, eller om du själv har några preferenser på önskad form av terapi. Du kan gå till vilken typ av psykolog som helst. Dessutom om du har problem med alkohol så kan Mariapol hjälpa dig. Kostar seriöst max 900 kronor om året eftersom det går på högkostnadsskyddet. Om du är missnöjd med just den specifika psykologen så berätta det och be om någon annan.

 6. malin

  nemo, jag är nog lite kär i dig.. läser inte din blogg men jag är smått förälskad i dig iaf. love is in the air, nemo <3 malin

 7. martina

  tyckte du verkade mogen, men jävligt onödigt att skriva ut det där om paulina, fattar du inte att hugo inte ville höra det..

 8. Sandra Knutsson

  hej Nemo!:)
  sen jag såg dig i “Kungarna av Tylösand”, har jag läst din blogg. jag känner igen mig så mycket i det du skriver, och jag måste verkligen säga att du skriver på ett fruktansvärt bra sätt. det är även så himla roligt att du börjar komma “på fötter” igen:), det glädjer mig! du verkar vara en härlig, ärlig och galet rolig kille. om man hade haft en sån som dig bredvid sig, så hade man nog aldrig haft tråkigt:P.

  sen när jag ändå håller på att skriva, så undrar jag ifall Jimmy har någon hemsida? då du skrev att han höll på med ny skiva – om jag inte minns fel, blev jag väldigt nyfiken. han är min barndoms idol, så det hade varit väldigt roligt om det fanns någonstans där man kunde läsa om hur det går för honom nu för tiden?

  och slutligen, tack för din läsvärda blogg. är här inne varje dag och tittar om du har uppdaterat. du är värd att må bra Nemo. *kramar om*

 9. Karo

  Jag vet att du haft en frågestund men jag kom och tänka på; svarar du på mejl?
  För jag har skickat ett mejl till dig som kanske skulle ge dig ännu mer perpektiv, lite mer hjälp. Bara så du vet 😉
  Sen vill jag bara säga att all går igenom svackor, det är männskligt.. Så ta hand omm dig. Tiden har sin gång!

 10. Mersa

  Jag älskar att du är medveten om dina svaga sidor. Det är kanske inte lättare att göra något åt, men man vet iallafall vad som är fel hos en själv så när andra läser vet dom om att du själv vet hur du är. Jag är också väldigt medveten om hur jag är och vad jag gör som kan göra det jobbigt för mig, men man måste lära sig av sina misstag och försöka göra bättre ifrån sig en annan gång. Lycka till med allt och ta hand om dig!

 11. J:Axner

  Kör bara! Tänk inte för mycket, det tar upp för mycket av din tid som du kan göra annat på. Jag är i för sig likadan, men det är lättare att ge andra råd istället för att lyssna till sina egna, right? 😉 Snygg bild btw.

 12. Mikaela Loch

  nemo, du skriver alldeles för långa inlägg.. 🙁
  det är oftast intressant att läsa din blogg, men sådana här långa inlägg blir man trött av att skumma igenom..

 13. Sara

  Det du behöver är KBT terapi. Tro mig, det är det bästa i din situation. Har en anhörig som var i din situation och värre däran, han är en helt ny människa idag.

 14. Mimmi

  Nemo gubben, jag har hört talas om dig men aldrig läst din blogg förrän nu. Jag måste säga att du verkar vara en riktigt fin kille ändå! Du verkar smart, faktiskt omtänksam och väldigt känslomässig på ett ömt och fint sätt! Du skriver bra. Du verkar helt enkelt bara så fin! Ville bara att du skulle veta det. Ta hand om dig!

 15. Anna

  There’s beauty in the cracks, in the imperfections.. det stämmer verkligen.. våga vara annorlunda och acceptera sidor hos dig själv som andra kanske skulle trycka ner dig för, det är okej att ibland inte vara en snäll liten ängel, det är bara mänskligt

 16. cornelia.

  man kan visst prova sig fram. jag går hos en psykolog via min vårdcentral som är fantastiskt duktig och det ger mig så otroligt mycket. det kostar bara 120/besök och sen finns ju högkostnadsskyddet som gör att när man har betalt 900 kronor så blir resten av besöken gratis. så det behöver inte bli så fasligt dyrt om du har tur att hitta en bra psykolog på just din vårdcentral.

Annons
stats