Dålig bio & Solsidan | Nemo Hedén

Nemo Hedén

Annons

Dålig bio & Solsidan

Filmfestivaler som Berlin, Sundance eller Cannes går från och med nu helt bort för mig. Vet ni varför? För dessa filmfestivaler handlar om helt fel saker. Eller ja, det är ju självklart en smaksak.. Men för mig blir det så iaf. Nu ska jag självklart inte dra alla festivaler och filmer över en och samma kam, men kvällens film bevisade iaf delvis detta. Kanske är jag inte intellektuell nog för att uppskatta denna form av konst.

Jag såg “Winter´s bone” ikväll med Oscar på bio. Det var en riktig spontangrej. Vi var och fikade på Söder och beslutade oss för att kolla in Filmstaden Söder, ifall det gick någon film som kunde fånga vårt intresse. Sagt och gjort, vi traskade dit. När vi fick se affishen för denna film så var den hyllad av just de nämnda festivalerna men filmen i sig verkade vara rätt tråkig.

Men vi beslutade oss ändå för att ge den en chans pga av de lysande recensionerna. Vi köpte biljetter och såg filmen. Maken till långtråkig film var det länge sedan jag skådade. Det hände fan ingenting. Totalt tillintetsägande. Allt handlade om foto, miljöer och depp. Dialog och manus lös med sin frånvaro. Dom brydde sig helt enkelt inte om det. Sjukt seg film. Då slog det mig, det är så här den icke kommersiella filmscénen ofta ser ut. Då ska det istället vara vackert, tråkigt och annorlunda. Fy fan. Snark. Här har ni iaf trailern till filmen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bE_X2pDRXyY[/youtube]

Med låt er inte luras av den fullständigt briljanta trailern (ja, i jämförelse me själva filmen är trailern faktiskt det). I tell you, ni ser den på egen risk. Eller ja, se den för guds skull OM ni nu lider av sömnbrist eller liknande. Funkar förmodligen bättre än Benzo, jag lovar!

Det ENDA med biobesöket som gjorde det värt mödan var att Ralph Carlsson satt bakom oss i salongen. Ni vet Fucking Åmål-pappan. Jävlar vad stort. Jag blev helt starstrucked. Undrar om Ralph gillade filmen. Han känns som en konstnärlig själ så han älskade den säkert. Jävla Ralph.

Jag skrev ju lite om Solsidan för en tid sedan. Jag nämnde att jag aldrig sett skiten och frågade er om man skulle ge det en chans… Detta har jag nu gjort och ja, det är ju bra. Det kan man inte säga någonting om. Igenkänningsfaktorn är extremt hög. Det är roligt. Det är lätt underhållning så att säga. Bäst är Rheborg och Herngren om jag får säga mitt. Det roligaste är när dom blir arga. Rheborg var fantastiskt rolig när han blev förbannad i förra Söndagens avsnitt. Herngren är lika rolig i detta klipp som jag här under nu bjuder på:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KWxPQbUrBYA[/youtube]

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ida

    I gårdagens avsnitt var ju bästa scenen när ove kikar in genom fönstret till krischan mitt i natten 😉 grymt bra!

Annons
stats